rock on tonight

Vild gårkväll men nu är jag på benen och fått håret klippt av fina Linda. Inte så värst stor skillnad men de känns att de vart skillnad. Lättare vart det och lite mer volym, så nu kan jag nog äntligen fixa det lite mer igen!
Men ikväll blir det då inte Arvidsjaur som det var tänkt utan det blir att stanna i Malå med någon cider i handen och ha en avskedsfest för Ann som försvinner härifrån till Stockholm snart.. Hon kommer vara så saknad här av oss!
Nä nu blir det att fixa till mig och se om jag kan få se någorlunda ut som en människa igen :)

And pull the trigger


nöjd är jag

Oerhört dålig bild men detta är mitt nu. En ny sminkväska så jag rymmer alla tillbehör så jag kan bli vacker och sedan denna nya parfym. Tiara!!
Nöjd är jag :)

much done

Vad mycket jag har gjort idag. Vaknade halv sex och sen gjorde jag en väckning, efteråt blev det att somna om igen vilket inte var det lättaste. Hjärnan var på en annan planet så jag hade legat i kläder hela natten och med fickorna fulla och aldrig att jag tänke på att klä av mig eller plocka ut allting från fickorna. Men då vid lunchtid vart det att möta upp en Izabelle och umgåtts med henne hela dagen nästan. Lite papper har blivit påskrivna och skolan har fått mitt riktiga nummer om det skulle komma upp lite jobb. Nu är magen också full med grillad korv och potatissallad för att ladda upp inför att bli fin ikväll. Har ju en fin själ som ska ta hand om mitt hår ikväll. En behandling av det är det nödvändigaste! Underbart :)
Fast nu blir det att hoppa in i duschen så jag inte är en flottbomb då det väl gäller!

vilja eller inte vilja

Håjaja. Bloggen är verkligen inte på topp men inte lider jag för det. Jag har haft en underbar vecka med riktigt bra sällskap! Men ikväll avrundades då med en tråkig kväll med lite innebandy och en cola i handen nu framför tvn. Känner att jag vill inte röra mig en meter ikväll. Sedan är den stora frågan. Vad ska man göra på valborgs? De flesta ska ju ut och dricka men jag kände den allra minsta taggen till det. Vill bara.. vara. Även om det skulle vara kul så kände jag inte för en utehelg. Men har fått ett erbjudande om att fara till Arvidsjaur på lördag för att fara på Toxic, faaaast... Det återstår att se hur det blir med det. Vill men ändå inte. Vilka dilemman jag har.
Nä nu skiter jag i allting och bara lägger mig ner för denna kväll. Ont i hjärtat och lungorna just nu efter träningen. Tror inte jag klarar av innebandn längre? Eller nånting är det då jag får ont. Men sjukan kändes ändå inte lockande. Även om en viss en försökt mana på mig att kolla upp det där även om det kanske inte är något.
Nä hejshejs.

jobb idag

Haft en lite händelserik dag idag. Varit och jobbat på ett dagis med ett par underbart söta ungar hela dagen. Tyckte det gick riktigt bra för mig för att det bara var första gången jag varit på något sådant ställe. Annars har jag ju bara varit på träindustrier och städat. Men det börjar gå framåt för min del nu men man vet aldrig om det vänder mot det dåliga hållet igen sen.
Men med min trötthet idag så har jag tagit mig en pn. Somnade 10 min efter jag komme hem idag och vaknade av att det skreks i örat att folket i hushållet redan ätit. Underbar väckning?
Nä nu ska jag försöka piggna till med lite BB :)

2 år sedan♥

Av sällskapet idag så glömde jag bort vilket datum det var idag. Och direkt jag sätter mig vid datorn så kom kalendern upp och ett stort 26/4 bländar ansiktet. Det är dagen då det är 2 år sedan den finaste lämnade denna jord och vandrade upp till himlen för att kolla ner på oss och vaka över vi som är kvar här. En stor tyngd för mig och ändå så har jag inte lyckats visa det än. Det är inbäddat i mitt hjärta som endast jag har tillgång till och ingen annan. Du är så grymt saknad mitt hjärta. Min bästa vän jag hade då och den första barndomsvännen jag fick då jag flyttade hit till Malå. Du kommer alltid vara saknad och älskad av mig och oss alla.
You are my guardian angel who takes care of me
Sänder miljoner av pussar och kramar åt dig där uppe
An angel on earth became an angel in heaven♥

nu far hon

Så udnerbart trött men nu är jag uppe och nere på byn för att säga hejdå åt Sandra som beger sig iväg till Umeå nu alldeles snart. Blir lite tråkigt men sånt är livet. Bara att ta tag i livet nu och piggna till så man kan göra nånting vettigt ikväll!
Blä. Nä en kram på S nu :)

pictures

Bilderna från gårdagen.

påskfest

Så underbart kul det var igår! Kvällen började med att Ann kom och hämtade mig för att sen göra sig klar. Kvällen svidade vidare till Carro och till sist till borgen. Så roligt att få träffa folket där och prata av sig lite med alla om allt som hänt det senaste. En kväll som igår skulle gärna ha fåtts göra om igen. Men idag har man väl mått som man förtjänat men som tur gick det över fort så nu mår jag prima!
Kommer med bilderna från gårkvällen snart :)

just hope it to be lovely

Trott eller ej men tydligen blir det utgång för moi tonight! Blir först klockan nio då sötingen slutar jobba men känner att de kommer nog bli superkul! Det var nästan för längesen utgången härjade hos mig.
Men nu är jag nyduschad och sen äre bara fixningen och klädvalet kvar! Och hoppas jag får någon middag ikväll? Ta och rensa frysen och se om det finns någon mat. Och tillbaka till kläderna så finns det bara ett problem. Jag har inga kläder! Det på benen är fixade men sen då? Inga linnen och inga tröjor. Lite för kallt för klänning tror jag. Bara att rensa garderoben och se om det finns något ihop-plock.
Nä göra sig nå mat nu så jag slipper hungra ihjäl! Pannkaka låter väl inte helt fel? Eller som en del säger, det heter inte pannkaka det heter plättar!

summer come to me

Sån underbar dag och solen skiner för fullt! 15 grader i skuggan och 30 grader i solen. Hur underbart är inte de? Snart är det verkligen sommar och jag längtar som en tok!
Men vad ska man göra ikväll då alla är ute och dricker? Vissa har tydligen ingenting att tillgå med för att parta ikväll.
En liten titt på min njutning på altan nu idag, hoppas man kanske får lite färg?

långfredag

Så tråkig långfredag det är idag. Jag är så uttråkad att jag håller på att somna. Jag fick då lite trevlig sällskap tidigare idag men nu då? Vad ska man göra nu då man inte har nånting att göra? De flesta är inte ens i Malå eller så är det och dricker för fullt.
Nä nu far jag ner på byn och så köper jag mig lite godis och myser ner mig i soffan. Då har jag nån tråkig sysselsättning iaf.
Något förslag på vad man kan göra då det är så tragiskt tråkigt?

skärtorsdag

Idag var det sista jobbardagen på Handelsbanken. Nu är min vecka gjord där och roligt var det. Satt inte helt fel med lite städning och få prata med det trevliga folket där :) Och som en sa. "Ja bra att du är där och städar så du lär dig nångång". Tss.. jag kan städa och bra blir det!
Sen är det skärtorsdag idag. Påsken är börjad och godiset ligger nere på billigaste priset. Kanske måste ner en sväng och fylla en påse så man har under helgen? 2.90 kr/hg är ju inte helt fel!
Och nu är denna parfym min! Har haft alla Max Mara parfymer och det här är den senaste och såklart hamnar den hemma hos mig! Wonderful!
Hämtad från google.

Pinsamt denise

Ja pinsamt Denise! Ett tips. Bli inte för bekväm hemma. Gick halvnaken i linne och trosor när jag ser att syster tagit hem kompisar. Nog såg dom mig flasha rumpan. Känner bara att jag vill dö! Kommer aldrig gå hemma längre utan plagg både på ben och överkropp. Det är en sak som är säker!

mitt i veckan

Riktigt trevlig kväll igår med film och bara allmänt mys. Såg även en sjuk film! Trevlig var den ju inte och ej barnvänlig. I spit on your grave, heter filmen. Våldtäktsfilm. En tjej blir våldtagen av ca 5 killar och sen "tar hon självmord", det tror då killarna iaf. I slutet dyker hon upp igen och ger igen på killarna med allt möjligt! Ingen trevlig film alls.
Aja, men idag har jag då hunnit med att jobba litegrann och hårfärg är köpt så få se om jag kanske tar och färgar lite ikväll om mami har tid. Behövs big time!
Nä nu ska jag sätta mig ner i soffan och läsa en snutt av Kalle Anka och sedan träna hjärncellerna med lite korsord :)

totally fucked up!

Dessa bilder blev tagna på mig i lördags av en viss Tobias Johansson! Nöjd över det? NEJ!
Och nej jag var inte full! En cider på hela kvällen endast för att de är gott i sällskap av vänner :)

sleepy

Helt sluuuuut!!
Ögonen, huvudet och kroppen är tröttare än någonsin! Jag ha lyckats få sova ca 3 timmar inatt och sedan vart det iväg och flippa hamburgare med Izza och sedan städa. Jag klarade av dagen galant men då jag kommer hem och få varva ner... det är då tröttheten slår en som om man går in i en vägg. En pn är starkt övervägande om jag ska orka en kväll som denna.
Och hoppas på trevligheter en tisdagskväll efter jag ha vaknat till ordentligt :)
Ps. Drack kaffe för andra gången i mitt liv idag!

jobb :)

Trött och slö efter en dålig natts sömn. Ont i benen och höfterna. Va nära på gråt inatt då det knäckte till i höften utan förvarning och sedan kunde jag inte ligga på sidan utan att ögonen skulle tåras så det har varit ryggläge hela natten. Och det har verkligen inte varit till min fördel då jag knappt kunnat sova då. Hoppas ikväll på en natt med bättre sömn!
Och klockan tre idag fick jag överge en skön stund framför massa dokumetärer för att fara och jobba. Då alla har lov så är jag och jobbar istället. Men inte klagar jag för det, har nånting att göra om dagarna innan middagen och kommer nog sitta fint i plånboken sedan :) Fast det är bara ca 1½ timme per dag men det funkar helt klart! Och imorgon blir det dubbelpass men att steka hamburgare klockan 10-15 och sedan städning igen, mycke jobb i veckan :) Wiho!
Nu vankas det mat och sedan en lugn stund i soffan ett tag. Kanske lite bakning idag?

clear-blue eyes

Vilken träning! Är helt slut nu och under träningen så svettades jag som en gris, såg knappt för det rann i ögonen. Otränad OJA! Men bra gick det iaf. Nu blir det att ladda upp för en kväll med mys och godis! Jag har varit inhandlaren för det goda denna kväll. Kommer nog inte sitta helt fel. Känner redan hur det vattnas i munnen av chokladen som ligger i en påse brevid mig. Men jag ska hålla mig... Försöka iaf :)
Men innan det blir någon myskväll ska jag kasta mig in i duschen för en lång varm en så att badrummet kommer bli som en ångbastu. Ni vet... värmen på MAX! Underbarast :)

söndag är ju trots allt söndag

Så trött. Somnade kanske kring fyra inatt och blev väckt kring åtta av en lillebror som spelade xbox. Härligt söndag? Nä jag ha då fått på mig kläderna nu iaf. Legat i sängen och löst sudoku sen jag blev väckt och inte orkat röra mig. Upp och hoppa nu och börja städa undan lite :)
Ikväll kvart i sex blir jag upphämtad också för att fara iväg på träningen. Röra på "fläsket" lite. Be there!

krokigt och snett

Humöret har verkligen varit svajigt idag. Men ha då verkligen träffat folk så humöret blivit bättre nu ikväll. Dom flesta iaf var i onyktert tillstånd men jag och några till var då nykter som det bara går. Varit med fina Sandra, träffat Linda och en massa fler. Arvidsjaurbor hade till och med hittat till Malå. Det var verkligen inte igår man såg dom, men alltid lika trevligt.
Fast nu blir det sängen med ett leende på läpparna och försöka sova gott :)
Puss o kram!

try to smile

Sweet saturday. Undra vad du har att bjuda på denna kväll?

ett hus på en vagn = husvagn

Såååå underbart!! Vart lite purken idag då alla far utan att säga vars. "det är en överraskning" fick jag bara som svar hela tiden. Men nu komme dom hem och bakom nybilen står en sprillans ny husvagn! Tillverkad för endast en månad sen och nykomme in i Sverige från tillverkaren. Underbart fin var den och stor. Kändes som den aldrig tog slut då jag kollade ut genom dörren.
Blir nog en trevlig semester i sommar ändå.
Nånting positivt har hänt idag iaf, nu vill jag bara att all denna storm som är ute att den kan lägga sig så jag inte blåser bort direkt jag går utanför dörren. Tog en evighet bara att vara ut med hundarna för det var svårt att bara ta ett steg framåt.
Lite mat snart och sedan ut med Sandra och folket och se vad kvällen har att erbjuda för något. Hoppas på en bra kväll!

sov gott och ha det bra

Tragiska händelser händer bra människor. Fick en liten chock idag då jag fick veta vad som hänt en person som kommer från vår egna lilla hemby Kvarnåsen. En trogen granne och fin kille. Men som sagt... tragiska händelser händer bra människor.
Vila i frid Erik! Alla som kände till dig kommer alltid att komma ihåg dig.

Håller tummarna!

Kom igen nu Skeå! Detta håller inte!

kli i fingrarna

En glass blev intagen för första.. eller nej andra gången iår med Matilda :) Den första blev intagen med Fredrik i lördags i Norsjö. Men nu är den stora frågan.. Det är iofs torsdag men vad ska man ha hittat på.. Sandra kommer ikväll! Men det blir först klockan nio ikväll så det är en lång stund innan dess.
Känner att jag har lite social abstinens idag! Har redan haft sällskap av 2 st under dagen men det räcker inte. Har ännu större abstinens. Behöver säkert sällskap av 10 pers till att få prata av mig med. Även om de 2 personerna hittills har varit superbra sällskap! :)
Det kliar i fingrarna! Och nu börjar mitt abstinens för att få göra nånting praktiskt också komma. Vill rita och måla, möblera, fixa och dona.
Oj vad aktiv jag är idag! Frågan är bara hur jag ska kunna få bort denna aktivhet.
Först lite Simpson sen påbörjar jag mina verk  :)

ah ah aaahhh

GÄSP!
Nysningar är på gång hela tiden! Hur kan man bara tvinga fram en nys förutom att titta upp i en lampa (för det funkar inte för mig). Om det hade gått hade jag bara slitit ut nysen så jag kan prata om agera normalt utan att se ut som ett retard.
Inte lätt alla gånger!
Nä nu blir det att få träffa söta Matilda som jag inte sett på evigheter. Blir riktigt trevligt!! :)

one sweet kid, hugs really do my day

Nu ikväll har jag haft ett riktigt bra sällskap. Lille Max har suttit och myst med mig istället för att vara med sina kompisar. Hur gullig är den ungen? Big time sweet.
Nu ca klockan åtta gick solen först ner. Snart sommar och jag längtar mer än mest!! Men nu blir det att njuta av det lilla bra väder som är just nu iaf. Lite plusgrader sitter inte fel vid den här tiden på året. Så nu om 10 min blir det ut att vandra en liten stund och in på kiosken en liten sväng. Hurta bort lite "fläsk". Om jag nu hade haft något. Men en kondis sitter inte helt fel att ha.
Nä ut och hurta lite innan Greys Anatomy börjar!!

spindel usch

Som jag letat som en tok, men nu är dom åthittade. Mina betyg! Betygen från gymnasiet. Dom kan ju vara riktigt bra att vet vars jag har dom om jag skulle behöva dom i jakt på ett jobb.
Håjaja... Nä gäspandet är på en högre nivå idag och det rinner ur ögonen. Damn you som smittat mig!! :D
Men det hindrade då mig inte från att ta och göra maten idag. Blev underbart gott då jag var kock idag. Kanske ska satsa på en karriär med det? Who knows. Men det blev i alla fall skedpalt och fläske, underbart gott. Får se om det blir över någon matlåda så kanske jag har nånting att äta imorn till lunch.
Btw. Träffade på en äckligt stor spindel idag som var gulaktig? Och såklart gatt jag möta den i min ensamhet. Tur det kom en räddare i nöden för det var ingen nådig spindel heller! Får hurven bara av att tänka på den. BLÄ!
Äcklig spindelbild från i somras då minsta kusinen min ville vara snäll och ge mig en present. Och han hade ju varit så duktig och samlat in alla dessa på ca 10 min ute på ängen i Adak.

Bullbak

Nu är det bakning för fullt! Bakar bullar denna gång nämligen :) Och det fanns inget recept på det men mamma skrev ner efter det hon har i skallen. Och här kan ni få receptet :)
3 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
2 pkt torrjäst
4 tsk kardemumma
Smält sedan 300 g margarin
Blanda ner 1 L mjölk (för mjölkfritt = 5dl solhavre, 5 dl vatten)
Till fingervarmt
Blanda sedan ner mjölk/margarin blandningen bland resten av ingredienserna och rör om 3 sek.
Sedan i med 2 kg mjöl, men inte fullt 2 kilo. Lämna kvar ett par dl så degen inte blir så hård. Och sedan blanda ordentligt och låt jäsa.
Och det goda i bullarna består bara av margarin, florsocker, vanlijsocker och kanel efter smak :)
Baka på!

sjukdomarna kommer och går

At the end of every week each one of us becomes a freak.. na na na


Inte pigg idag! Tro att jag också håller på att bli sjuk igen. Jag har inatt/imorse/idag haft värmeslag i svängar och frysit i svängar. Riktigt jobbigt. Men ska kurera mig med en massa vitaminer osv idag och se om det blir lite bättre iaf. Det brukar hjälpa lite ibland, så få se om det hjälper nu med. Jag vet ju vem som smittat ner mig! grr..
Nä men en förkylning rikare dödar mig inte i första taget.
Funderingar nu på vad jag skulle ha bakat? Bara att ta fram receptboken och se om jag får lite inspiration. Let's see, let's see..

blue blue sky

Måste ju bjuda på sig själv ibland :)
(från Malta-resan)

hang on

Statistiken på blogg.se hinner inte med riktigt med alla dagar. Nu har jag inte kunnat se dagens statistik på flera dagar och nu äntligen har den kommit igång igen men hoppat över alla dagar den inte funkat. Det var ju kul...
Var en bra kväll igår med en massa film och godis. Nu kom jag då inte ens ihåg vilka som sågs men en av den tror jag hette Due Date. Inte världens bästa film, den var ju rolig i vissa tillfällen men det hände som lite i den, så det var ju synd. Sedan blev det någon till men mitt minne är som en guldfisks så kommer inte ihåg vad den/dom hette.
Mat nu och sen se vad som händer ikväll. En stor fundering i mitt lilla huvud.
Utforska nu vad det blir för mat!

i made it

Jag tog mig genom träningen! Helt otroligt. Jag trodde jag skulle göra som sist att jag var så otränad att jag gav upp då det var 20 min kvar. Men inte idag. Vad stolt jag är över mig själv! Nu är det bara att pigga upp mig själv och ta en jättelång dusch och göra mig klar för filmkväll.
Ha en bra myssöndag ni med :)

home sweet malå

Hemma i Malå nu igen och står i väntan på gomat och sedan träning. Sedan måste jag ju betala min andel för jag ska jobba v. 16... typiskt Johan.
Men det har varit en ganska ovanligt händelserik helg i Norsjö. Så mycket som det hände ihelgen har nog inte hänt förr. Jag tog mitt mod och fixade en sak. Jag har fått mig en trevlig stund med Nina, Fredrik och massa andra Norsjöbor. Och till sist har jag varit den bästa bilföraren någonsin! Kört felfritt och helt underbart har jag kört. Så nu kanske jag ska ta fram boken och nöta och sedan boka uppskrivning och uppkörning? Är ju som det enda jag har kvar så det är nog dags. Bara 1½ år sen jag egentligen skulle ha gjort det. Men inte blivit och snart är jag 20 om ett halvår. Så i sommar ska jag ha det har jag bestämt. Vem vill plugga med mig? Eller förhöra mig rättare sagt så jag klarar teorin. Det skulle vara guld värt! :)
Tagga inför träning nu! En dusch efter och sedan iväg för att ha myskväll med film och gotte. Det blir nog wonderful! :)

härliga lördag...

På lite bättre humör blev jag då nu ikväll men fortfarande skulle jag ha behövt en stor gokram. Men fick mig en kväll med Nina och en massa norsjöbor ute på mollwings och eldat och bara har tagit det lugnt med en massa prat. En helt vanlig trevlig kväll men kallt var det. Om fötterna iaf så det har nu varit ett evighetsprojekt att få upp värmen i fötterna då jag komme hem. Tur kamin var igång och att det fanns riktigt varma tjocksockar jag fick låna så nu börjar dom tina äntligen.
Nu då värmen kommer tillbaks börjar även ögonlocken bli tyngre och tyngre. Så snart är det natti natt dags för min del.
Ha en bra lördagskväll/natt alla ni som är ute och svidar med en öl i handen!

look behind the wall and you will find answers

Det är gjort. Och klart. Det är allt jag kan säga. Nu vill jag bara ha en stor kram.
You never know what's hiding underneath the shade.

en lördagskväll i norsjö

Break a leg SAIK! Ni tar igen det sista perioden, håller tummarna för er!
Nu väntar jag på maten och gomat blire! Grillad Fläskfilé blir det och efteråt blir det ut att köra lite. Får se hur det kommer att gå. Och hoppas även på jag vågar, vågar ta steget att göra så livet blir lättare ikväll. Gah! Jag får bara inte banga ur medans jag har chansen efter maten. Nervositeten ligger tungt.
Tur jag får en bra avslutning på kvällen tillsammans med Nina, få en bra stund med henne sitter verkligen inte fel! :)
Ha en bra kväll alla fina.

maybe i will make it

Det är mitt mål, blicken riktad mot målet och jag ska ta det. Jag ska göra mål ihelgen så allt blir bra igen. 
Go after the road your nose points at.

so natural


Storm

Snart rasar nog huset ihop. Det är storm ute och huset knakar av blåsten. Känns lite som det kommer en repris av Trollkarlen från Oz snart om det inte slutar blåsa.
Men solen skiner då iaf och sommaren är efterlängtad. Jag som skulle ha behövt gå ut på en promenad men den hoppar jag nog över så jag inte blåser bort. Känns som ett klokt val!

wait for it...

Glömde bara säga... Jag köpte boken endast för att jag är en "How I met your mother" fan och ingenting annat. Jag håller mig till killar även om Barney pratar i boken om hur han får sina brudar.
Och jag höll mig nästan för skratt och skämdes nästan då jag skulle köpa den för det första kassörskan sa var, " ska jag slå in den?".
Jag förstod direkt att hon trodde jag skulle ge bort den till en killkompis i present och att jag inte skulle behålla den själv. Meeen, det är ju bara en bok. Roligt att läsa nånting annorlunda för en gångs skull. Och det är ju trots allt BARNEY STINSON!
Legendary..

en dag i skellefteå

Åh nu är jag hemma i Norsjö igen efter en heldag i Skeå. Varit på stan och fyndat och sedan åt den dyraste pizzan jag någonsin ätit, mot 200 kr kostade den. Osch! Men det var även den godaste pizzan jag någonsin ätit :) Sedan vart det bowling och... ja vi behöver inte säga mer än att ni behöver aldrig nämna bowling i min närhet igen...
Men det har varit en ganska trevlig dag. Sen gjorde jag det fränaste fyndet någonsin! Köpte nämligen boken Barney Stinson - The Playbook. Jag höll att skratta ihjäl mig då jag såg den så jag gatt bara köpa den. Och även jag som är en How I met your mother fan. Så det blir att börja läsa den ikväll och ha en trevlig stund med massa Barney citat osv osv.
Här är även lite av det jag köpte iaf idag :) Ett linne följde med också, men bara ett vanligt ljusblått baslinne från gina.
Tyckte den va så somrig och fin den där blåa klänningen så den fick följa med :) Och här ovanför ser ni dyrpizzan jag åt!

bra jobbat

Nog vann dom!!! I slutet på 5e perioden tog dom hem det. Happy for you! Nu ligger det 1-1 i matcher och nu är det bara att ta hem 3 matcher till sen är ni mästare! Woho!
Nä godnatt, väckaren står på 06.00.

ligger lika

2-2 efter fjärde perioden också! Mål Skellefteå, gör mål så detta blir avgjort!

let's hope

2-2 nu till SAIK och hoppas ett mål till till Skellefteå iaf så dom få gå ut med en seger på hjärtat nu andra final matchen då de förlorade första matchen. Håller tummarna! En fjärde period blir det nu så spännande spännande :)
Och kanske jag ska packa alla grejer i väskan än att dom ligger på golvet? Blir lite jobbigt annars då jag ska till Norsjö imornbitti med en väska som är tom. Vill inte gå byxlös halva helgen.  Lite väl utmanande för min smak.
Tagg på att åka iväg till Skellefteå imorgon för shopping, mat och bowling. Sitter inte helt fel en fredagskväll!

som det kan gå

Som jag längtat men tyvärr blir det icket någon träning ikväll för min del ändå. Skit också! Får ta igen på söndag om jag hinner komma hem innan dess :)
Då få jag packa och städa istället, ger ju en liten träning det också om man jämför med om man ligger i soffan som jag gjort hela dagen framför OC och desperate housewives.
Do, do, do it!
Och inge bra väder idag heller... sommar KOM till mig!

överskattat

Hoppa in i duschen snart! Underbart skönt det ska bli och sen bara invänta 3½ timmars träning ikväll och se om jag verkligen orkar det. Återstår att se. Inga allt för stora förhoppningar för det kan gå åt fanders redan under första träningen. På de 3½ timmarna blir det tre stycken träningar. Gruvar mig lite faktiskt om jag ska orka eller inte då jag bara tränat en gång på 2 månader. Och då jag tränade innan det blev Lycksele så blev jag trampad på tårna. Och lillminsta tån den mår fortfarande inte bra. Finns en stor undran om jag fått en spricka i den. Inte helt omöjligt faktiskt.
Men att fara till sjukan det orkar jag inte. Lat är jag men jag har klarat av att aldrig fara på sjukan förr i mitt liv. Om det är en spricka så läker det igen tillslut förmodligen. Jag kan ju gå fortfarande :)
Nä dusch nu och sen tvätta lite till!

en bild säger mer än tusen ord

Känner mig lite knasig och lagomt flummig ikväll. Lite som denna bild visar på jag och Ann.

greys

Städat och klart nu blir det en stund framför Greys! Missade en kvart av det men det får jag ta igen imorgon istället, får då se mitten och slutet av serien i alla fall.
Går bara inte att missa ett enda avsnitt då det är så spännande varenda gång!

work it baby

Men att jag rört på fläsket hela dagen! Vandrat lite hit och dit över byn hela dagen och haft ett bra sällskap, behövdes verkligen :)
Och nu är det bestämt med I.A att imorn följer jag henne på Fys-träning halv fem och sedan träna innebandy med killarna tills det är dags att träna dom vanliga innebandyträningen. Hårdträning på hög nivå! Jag kommer vara dödare än dödast sen då det är dags att fara till Norsjö och Skellefteå på fredag. Men denna kondis måste jobbas upp så hårdträning, here i come!
Men ikväll blir det vilning inför det med kanske lite städning och tvätta upp alla kläder så jag inte går byxlös under hela helgen i Norsjö :)

Finally the smile is here!

Det sprudlar i kroppen, idag mår jag så mycket bättre än tidigare i veckan! Känns så underbart bra. Ett leende på det!

hjärtsnörp

Gissa när jag var vaken imorse? Jo kl 5.30. Jag gatt ju vara snäll och väcka en själ som behövde lite hjälp, men fixade det själv ändå. Den skickade ett sms precis då jag skulle ringa och det slutade med att jag vart så rädd av smset (ljudet och vibratorn) att telefonen flög och jag hade ont i hjärtat i en halvtimme efteråt! Skvätträdd? Ja oja!
Nu har då hjärtat lugnat ner sig och jag har hunnit ta en längre pn så nu är det dags att kliva upp för att kunna göra nånting vettigt idag.

yummie

Fruktstund! Eller jag menar.. en frukt för mitt sötsug och som ett litet lätt kvällsfika. Fruktstund var ju det man hade på barnskolan så det lät lite väl.. child..isch!

Så snart sängen och sova så fort L utrymt källaren!

lite fakta

Passar detta in på just dig?

 

Många blir glada av våren, men inte alla.

Trötthet, likgiltighet och en minskad sexlust – känner du igen symtomen? Då kan du ha drabbats av vårdepression.

– Nästan alla känner av svängningen mellan årstiderna men vi har olika känslighet.

Vintern upplevs ofta som mörk, kall och alltför lång och i månaderna mars och april kulminerar svenskarnas vårdepressioner.

– Vårdepression är ett vanligt tillstånd och är säsongsbunden tillsammans med andra säsongsbundna depressioner som höst och vinterdepression.

 

Vanliga tecken på vårdepression är extrem trötthet, likgiltighet, stress, ökat sötsug, viktuppgång, minskad sexlust sömnstörning med ökat eller minskat sömnbehov, morgonångest, för tidigt uppvaknande, nedsatt minne samt koncentrationssvårigheter. I många fall kan man behöva söka professionell hjälp

– När man inte mår bra är en diagnos viktig. I vissa fall kan en depression vara ett livshotande tillstånd och man ska ha respekt för detta. Även en vårdepression kan leda till en högre självmordsrisk och det ska man inte förringa, utan se till att få kontakt med en läkare.

 

Men den som vet att vårdepressionen är en lindrig, tillfällig svacka kan själv påverka humörspiralen.

– Vi har sannolikt olika känslighet för årstidsbunden depression och det kan man kompensera med ljussökande och ljushälsa. Man ska inte stänga in sig i onödan utan istället gå ut på promenader och ta cykelturer. Kliv upp på morgonen, dra upp persiennerna och tänd upp. Försök leva så naturligt som möjigt.


Vad kan man mer göra?

– Vid mera påtagliga besvär är det viktigt att ta stöd av en läkemedelsbehandling.

En sådan kan även rekommenderas förebyggande för de som vet med sig att

de drabbas av återkommande vårdepressioner.

– Det finns ljusterapilampor för hemmabruk och en sådan kan man införskaffa. Man bör sova på regelbundna tider.

Se till att släcka ned på kvällen så du kommer upp på morgonen och upplever ljuset. Sedan finns det egenvårdsmedel också som kan fungera vid depression.


Vad beror den årstidsbundna depression på?

– Det är ljusets brist och svängningar. Vi är kanske inte riktigt anpassade till livet i Norden rent biologiskt. Ju längre norrut man kommer, desto större blir problemet.


out for some dinner

Ut på middag nu!

Härlig dag ute!


flower you pretty flower

I snart en vecka nu har jag bara suttit i mjukiskläder, tjocksockar och oduschad med mössa på huvudet. Idag tror jag att jag ska göra en ändring på det och göra mig fin för en gångs skull. Fin endast för att då kanske jag blir på bra humör. Kanske ta på mig ett par slimmade jeans en fin top, ta på mig något av det par skor som legat och samlat damm nu i ett år och sen ta fram höst/vår jackan. Fixa håret lite och sminka mig lagomt fint och naturligt. Yes det ska jag göra! Idag ska jag göra mig fin endast för det är så bra väder, våren är ju här och snart sommaren!
In i duschen nu och let's do this!

fuck this cold

Som M sa "You go girl". Let's do this! På fredag smäller det! Om jag inte råkar fega ur innan dess.. Nej nu ska jag vara stark för en gång skull.





Det känns att jag håller på att bli sjuk nu. Har frossa, huvudvärk nästan konstant, rinner ur näsa och nyser som en tok. Jag som vill bli frisk. Lira innebandy på torsdag är det jag sett fram emot men det går inte om jag bara blir sjukare. Håller tummarna för min egen sjuka. Det är som på tiden att jag tränar igen. Allt för längesen nu. Den enda nackdelen med mina träningar är att jag går ner i vikt så mycket fick jag vet av en. Jag försvinner helt och lämnar bara musklerna kvar och inget fett på kroppen är kvar. En ganska stor nackdel då jag redan är så liten som jag är och det hjälper inte att jag äter en massa också, jag går ändå ner i vikt direkt jag börjar träna. Jag har helt enkelt en riktigt bra förbränning. Men jag skulle gärna ha gett bort den om det hade gått för jag behöver den inte alls :)
Inte allt för mycket hull ligger på kroppen nu redan som ni ser på bilderna. Lite synd att jag ska vara så smal, men inget jag kan hjälpa då jag ha sån bra förbränning och inte kan gå upp i vikt i princip. Fått det efter min far.

Just wanna hide from the rest of the world

Shit va bruna händer jag har!

drugs don't work for me

Vi har kommit fram till att jag har nog en vårdepression. Det kanske är lösningen på mitt dåliga humör och att jag är nere. Jag är deprimerad! Fast jag vet nog ungefär vad som ligger bakom det hela. En del iaf. Men ihelgen blir det nog att ta itu med det så länge jag har en push bakom ryggen så ska jag nog kunna klara av det. Hoppas en lösning på alla mina problem. Eller inte alla men detta. I will make it!
Hoppas på allas stöd.
What doesn't kill you...

pengar rullar in

Helt lovely! Vecka 16 blir det att ta på sig städrocken och städa. En liten inhoppare under en vecka som städerska om jag inte hunnit få jobb innan dess. Få mig en liten slant är ju inte helt fel iaf :)
Spännande och intressant blir de!
Wish me luck :)

just shoot me

Fick absolut ingen sömn inatt. Huvudet värkte värre än värst och det värker litegrann fortfarande. Så bra mår jag inte. Känner nästan för att amputera av mig huvudet för ett tag bara för att slippa värken. Någon som kan och vill hjälpa att amputera?
Fick även ett litet besked idag så jag blev lite mer nere idag. Gah! Nä upp med humöret Denise!

sevärd

Bra film och värd att se! Gammal men bra!

bara och bara

Ännu en depp dag. Vare nere och off idag med. 3 dagar i rad alltså. Vet inte vad som är med mig men nere är jag då iaf. Känner mig även risig och sunkig. Vill bara spy på allting just nu.
Men jag har då försökt njuta av dagen lite iaf och suttit på altan och lapat lite sol med glajjer och en bok i handen. Och Sandra drog en svängom till mig också så jag fick mig en kram.
Men nu måste jag nästan dra mig ur soffan endast för att laga mat och det kände jag minst för att göra idag. Men behöver lite energi då jag blivit uppmanad att fara ut och vandra en sväng i Malå och se om jag mår lite bättre i rygg, huvud och själ. Får se om det hjälper.
Usch för att laga mat just nu i detta tillstånd!

blä

Som sagt... det kan bli lite väl flummigt då sandra är med ibland. Jag blev då gasad ihjäl igår! Fast jag gillar henne ändå även om hon har sina stunder ;)
Men smitta mig med förkylning har hon gjort så jag är lagomt snorig och tät i hals och näsa nu. Jag som trodde jag skulle klara mig någorlunda men icket. Bara att ta sig genom förkylningen med en nypa salt och vänta på att få bli frisk igen.
Host, snörvel.

the cute one

Jag kände mig ju så söt igår, och här är bilden på mig så ni får se iaf ungefär hur jag kände mig, lite svårt att få ut känslor på bild men ändå :)

fight until you die

Disa ville att jag skulle lägga upp denna bild så jag får göra det åt henne. Jag kunde nämligen inte få upp en syltburk, ingen köpes utan en hemmagjord så det var vacum som bara den i burken. Nu bjuder jag på mig själv helt klart!

sushi

Idag har det vare full rulle hela dagen. Varit och firat min "farmor" som fyller år idag med tårta och kroppkakor. Även fått krama om lilla Disa och Dorina!
Jag blev sedan bjuden på en middag igen med sushi på menyn. Notera även att det var första gången jag ätit sushi någonsin också så det var en liten annorlunda smakupplevelse men det funkade helt klart. Tack Malin och Sandra för maten, riktigt gott och annorlunda var det :)
Nu är det bara att fundera ut vad vi ska göra ikväll. Känner mig verkligen nere och sunkig idag så kompenserar det med att göra mig lite fin i hår, ansikte och med kläder. Får se om det funkar eller inte. Återstår att se.
Men puss på Sandra att vi fått våran helg tillsammans!

She is here

Nu är Sandra här och vi myser som aldrig förr! Och kanske jag får hon som en sovkompis ikväll, MYSPYS! Får se vad vi hittar på för något bus ikväll. Man vet aldrig vad som händer då vi är med varandra. :)
Nu ska jag fortsätta att vara söt och fortsätta denna natt. Imorn kanske ni få se en myspys-sötbild från min sida. Helt underbar bild är det! Puss på livet!

home alone

Ut nu och njuta av det varma vädret, våren och sommaren är snart här! Me like! Solen lyser inte just nu men ljust är det ute, lite för ljust för min stackars ögon, men med dessa nya glajjer går jag ut!

glöm ej

Det är första april idag och det är mycket som pågår på facebook för tillfället och kommer nog bli ännu värre senare idag. Så jag tror faktiskt jag håller mig från facebook idag och har min egna tid för mig själv. Man vet aldrig vad som kan hända.

RSS 2.0